Förändring på sportkontoret

SWE3:s förbundsadministratör Monica Thomassen går i pension under våren. Hon ersätts på sportkontoret av Thomas Claesson.

Monica Thomassen (tidigare Gårdström) har jobbat med idrott under hela sitt yrkesliv. Det började 1985 på Svensk Fäktning, där hon från 1994 arbetade som kanslichef. Därefter blev det rollen som förbundsadministratör på Svenska Cykelförbundet innan i februari 2016 där hon tog samma tjänst på det som då var Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och idag är SWE3.

Monica Thomassen har från 1 april gått ner i arbetstid men finns kvar på SWE3:s sportkontor fram till att Thomas Claesson tillträder sin tjänst som ny förbundsadministratör på SWE3 den 16 maj.

Thomas Claesson är 44 år och har jobbat inom idrottsrörelsen sedan 2002. Efter fjorton år på Svenska Danssportförbundet blev det fem år som generalsekreterare för Svenska Baseboll och Softboll Förbundet, där han bland annat var en aktiv del i arbete med samgåendet med Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, ett samgående som till slut inte blev verklighet.  Sedan augusti 2021 arbetar Thomas Claesson som generalsekreterare för Svenska Frisbeesportförbundet.

Thomas är ideellt engagerad inom baseboll som föreningskassör och skjutsande förälder och har varit förtroendevald på IF/SDF/SF och RF-SISU-distriktsnivå. Han bor med fru och två barn i Västerhaninge.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.