Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SWE3 Rookie Days på Idrottens dag

29 september 2023 3 oktober 2023

Fredagen den 29 september 2023 arrangerar Riksidrottsförbundets Idrottens dag i skolor över hela Sverige och SWE3:s föreningar bjuder in till möjligheten att prova på amerikansk fotboll, flaggfotboll och/eller landhockey i anslutning till dagen och helgen 30 september-1 oktober.

Idrottens dag är en del av EU:s satsning European Week of Sport och vill inspirera till rörelse och sätta frågan om fysisk aktivitet på agendan. Riksidrottsförbundets ambition är att så många barn som möjligt ska delta i minst 120 minuters fysisk aktivitet kring Idrottens dag och SWE3:s föreningar erbjuder under kring Idrottens dag möjligheten att prova på amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey.

För föreningar i SWE3 som vill vara en del av Rookie Days – se information längre ner på denna sida

Här kan du prova på

Arlanda

Amerikansk fotboll

Arlanda Jets håller en öppen prova på-träning tisdagen den 3 oktober kl. 18.30-20 på Midgårdsvallen i Märsta. Alla mellan 10 och 19 år är välkomna.

Kontakta Arlanda Jets

Falkenberg

Flaggfotboll

Falkenberg Phoenix är engagerade i Falkenbergs skolor (Tullbroskolan, Tångaskolan och Falkenbergs Montessoriskola) under hela veckan kring Idrottens dag.

Kontakta Falkenberg Phoenix

Göteborg

Amerikansk fotboll

Göteborg Giants arrangerade en öppen prova på-träning på Heden i Göteborg den 12 och 14 september.

Kontakta Göteborg Giants

Göteborg

Amerikansk fotboll / Flaggfotboll

Göteborg Marvels håller en öppen prova på-träning i amerikansk fotboll och flaggfotboll lördagen den 30 september kl. 12-14 på Heden i Göteborg.

Den amerikanska fotbollen vänder sig till alla över 11 år. För flaggfotbollen välkomnas spelas från 10 år och uppåt till U13-laget.

Kontakta Göteborg Marvels

Jönköping

Amerikansk fotboll

Jönköping Spartans arrangerar en öppen prova på-träning lördagen den 30 september kl. 13-15 på Rosenlunds IP. För alla 11 år och uppåt.

Kontakta Jönköping Spartans

Karlshamn

Amerikansk fotboll

Carlshamn Oakleaves bjuder in till en öppen träning på gräsplanen vid Norrevångsskolan den 1 oktober kl. 13-16, en öppen träning som vänder till alla, från 10 år och upp till seniorer. Vanliga gympakläder för inomhusaktivitet och vattenflaska är det enda som behövs.

Kontakta Carlshamn Oakleaves

Karlskoga

Amerikansk fotboll

Karlskoga Wolves deltar på Idrottens dag i Karlskoga som arrangeras av RF-SISU Värmland anordnar. Tid och plats: Nobelområdet torsdagen den 28 september kl. 9-14 – block 1 (årskurs 4 och 5 kl. 9-11.20, årskurs 5 och 6 kl. 11.40-12).

Kontakta Karlskoga Wolves

Karlstad

Amerikansk fotboll

Carlstad Crusaders bjuder in till öppna prova på-träningar tre måndagar – 18 september, 25 september och 2 oktober – kl. 19-20 på Solstadens Konstgräsplan. För damer över 16 år och herrar över 18 år.

Kontakta Carlstad Crusaders

Lidköping

Amerikansk fotboll

Lidköping Lakers håller en öppen träning på Ågårdens konstgräs (plan B) den 1 oktober kl. 15-17. Alla välkomna, indelning efter ålder sker på plats

Kontakta Lidköping Lakers

Ludvika / Smedjebacken

Amerikansk fotboll

Ludvika Wolverines deltar på Idrottens dag den 29 september med ett arrangemang på Herosvallen i Smedjebacken kl. 9-13. Föreningen har verksamhet för barn, ungdomar och seniorer.

Kontakta Ludvika Wolverines

Lund

Amerikansk fotboll

Lund Vikings kör en öppen prova på träning den 8 oktober kl. 13-16 på Korpvallen i Lund (korsningen mellan Västanväg och Nordanväg). Alla från 10 år och uppåt är välkomna!

Kontakta Lund Vikings

Lund

Landhockey

Lunds LHK Nayan erbjuder möjligheten att prova på landhockey på Smörlyckans IP (plan 8) söndagen den 1 oktober kl. 9-11 för åldrarna 8-16 år.

Kontakta Lunds LHK Nayan

Nässjö

Flaggfotboll

Nässjö Saints arrangerar en öppen prova på-träning i flaggfotboll söndagen den 1 oktober kl. 16-18 på Skogsvallens konstgräsplan. För alla åldrar från 15 år och uppåt.

Kontakta Nässjö Saints

Roslagen

Landhockey

Roslagens IF gör en satsning i skolor i Roslagen veckan innan Idrottens dag och är även igång under helgen.

Kontakta Roslagens IF Landhockey

Solna

Amerikansk fotboll

AIK Amerikansk fotboll finns ute i skolor i Solna fredagen den 29 september och bjuder in till en öppen träningsdag på Bergshamra IP söndagen den 1 oktober.

Kontakta AIK Amerikansk fotboll

Stockholm

Amerikansk fotboll

Stockholm Mean Machines bjuder in till Rookie Days på Zinkensdamm IP den den 30 september kl. 11-15. Pröva på amerikansk fotboll, kasta boll och prova enkla övningar. Träffa spelare i herrlaget som är svenska mästare och titta på en match (gratis). Dessutom bjuds det på korv och ett matchevenemang på Zinkensdamms IP.

Kontakta Stockholm Mean Machines

Stockholm

Landhockey

Stockholm Lions erbjuder möjligheten att prova på landhockey på Enskede IP söndagen den 1 oktober kl. 18.30-20.30.

Kontakta Stockholm Lions

Täby

Amerikansk fotboll

Täby Flyers anordnar en ”Scouting Combine – Kick, Throw, Go” den 30 september kl. 11-14 i Ösbyparken, Djursholms Ösby. Fina priser finns att vinna, alla välkomna! Åldersindelning: kl. 11-12 6-9 år, kl. 12-13 10-13 år, kl. 13-14 över 13 år.

På Idrottens dag den 29 september spelar också årskurs 7 och 8 på på Viktor Rydbergs högstadieskola amerikansk fotboll ledda av Täby Flyers coacher.

Kontakta Täby Flyers

Väsby

Amerikansk fotboll

Wäsby Warriors deltar under Rookie Days och arrangerar ett prova på-tillfälle den 30 september kl. 15-16 på Söderviks IP för åldrarna 9-15 år. (Kl. 17 spelar föreningens U19-lag en match, häng kvar och titta på!)

Kontakta Wäsby Warriors

Västerås

Amerikansk fotboll

Västerås Roedeers håller en öppen prova på-träning på Arosvallen lördagen den 30 september kl. 13.30-15.

Kontakta Västerås Roedeers

Örebro

Amerikansk fotboll

Örebro Black Knights deltar på skolor i Örebro i samband med Idrottens dag tillsammans med RF-SISU.

Kontakta Örebro Black Knights

För föreningar

Tillsammans står vi upp för alla barns rätt till idrott och hälsa! Idrottens dag är en kul möjlighet att tillsammans med skolor över hela Europa visa att vi uppmuntrar till lek, rörelse och idrott samt alla positiva effekter det för med sig på både skolresultat och hälsa. Vi uppmuntrar till samverkan över förenings- och idrottsgränserna för att få till ett så bra upplägg som möjligt.

Checklista

  • Bestäm om ni vill vara med!
  • Fundera över om ni vill göra detta tillsammans med andra föreningar eller på egen hand.
  • Fundera över om det finns personer i föreningen som ha möjlighet att vara ute i skolor och presentera våra idrotter fredagen den 29 september.
  • Bestäm vilken tid som passar er/går att boka och bokar plan eller hall dagarna kring den 29 september.
  • Meddela SWE3 på peter.nilsson@swe3.se om ni är med och i så fall på vilket sätt – när och var. Meddela också om det är någon särskild åldersgrupp ni vänder er till, eller om alla är välkomna.
  • SWE3 tar fram affischer och flyers som ni kan skriva ut och använda i lokal marknadsföring. SWE3 står för den centrala marknadsföringen.
  • Alla föreningar som är med på Rookie Days får 5 000 kr i återstartsstöd utbetalt direkt till klubbens konto! Använd gärna stödet till planhyra, utskrift av affischer/posters/flyers och annat som ni kan behöva i samband med Rookie Days. Observera att stödet gäller per förening och inte per idrott/sektion.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.