Landskamp i amerikansk fotboll – EM-kval Sverige-Serbien

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Landskamp i amerikansk fotboll – EM-kval Sverige-Serbien

8 oktober 2022 18:00 21:00

Hösten 2021 tog Sveriges herrlandslag EM-silver i amerikansk fotboll och när man nu inleder kvalspelet inför EM 2023 görs det med en match mot Serbien på Behrn Arena i Örebro den 8 oktober. 

Matchen mot Serbien sparkar av lördagen den 8 oktober kl. 18 på Behrn Arena i Örebro och arrangeras av SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey – tillsammans med Örebro Black Knights.

Biljetter och boende

Avspark på Behrn Arena i Örebro kl. 18 lördagen den 8 oktober, entréerna öppnar kl. 17. Biljetter till matchen säljs via Tickster och kostar 169 kr ordinarie pris. Fri entré upp till 15 år och rabatterade gruppbiljetter finns tillgängliga.

Reser du till Örebro för matchen? Stanna över på Scandic under helgen! Ange koden PRO10SE när du bokar boende på något av Scandics hotell i Örebro mellan den 7 och 8 oktober och du får 10 procent rabatt på Scandics flexpriser.

Livesändning

EM-kvalet Sverige-Serbien sänds som PPV med kommentatorer och kostar 59 kr att se. Vid problem med livesändningen nedan – gå till denna sida för att se matchen.

Laguppställningar

Sveriges laguppställning i matchen hittar du här. Serbiens laguppställning i matchen hittar du här.

Bakgrund

Under ledning av förbundskapten BD Kennedy hade det svenska herrlandslaget i amerikansk fotboll ett framgångsrikt 2021. Ett EM-kval med segrar mot Ryssland och Storbritannien följdes upp av en semifinalvinst mot Finland – som även besegrades i den traditionella Finnkampen- vilket gav en biljett till EM-finalen mot Italien i Malmö hösten 2021. I EM-finalen blev Italien dock för svåra och Sverige fick nöja sig med ett EM-silver.

Nu inleds resan mot EM 2023 och för svensk del innebär EM-kvalet två matcher – mot Serbien på hemmaplan i Örebro den 8 oktober och mot Schweiz på bortaplan i Bern den 16 oktober. Ett framgångsrikt EM-kval skulle göra att herrlandslaget under 2023 får möjlighet att spela i A-gruppen i EM. Sommaren 2023 spelar Sverige också VM i Tyskland dit man är kvalificerade efter fjolårets EM-silver.

– Intresset för amerikansk fotboll ökar i Sverige och matchen mot Serbien är den enda landskampen på hemmaplan under hösten, så vi ser fram emot att bjuda publiken på en riktig amerikansk fotbollsfest i den bästa av inramningar, Behrn Arena mitt i Örebro, den 8 oktober, säger Kjell Petersson, ordförande för SWE3.

– Vi är extremt stolta och glada att kunna erbjuda örebropubliken en väldigt spännande landskamp i amerikansk fotboll mellan det talangfulla svenska landslaget och ett mycket tufft och svårspelat Serbien. Vi räknar med en magisk game night på Behrn Arena 8 oktober, säger Stefan Kihlgård, ordförande för Örebro Black Knights.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.