CFL Combine SWEDEN: Sebastian Johansson Diakiti, DL

Sebastian Johansson Diakiti från Norrköping Panthers är en av de spelare som kommer delta på CFL Combine i Norrköping söndagen den 12 januari.

– Förväntningarna är höga – det är kanadensiska ligan som är på plats! Har som personlig målsättning att göra mitt bästa, men att ens bli ens bli uttagen till detta är en milstolpe, att få mäta mig mot eliten i Sverige, Sebastian Johansson Diakiti.

Sebastian inledde sin amerikanska fotbollskarriär relativt sent, som 18-årig utbytesstudent på high school i USA. I Sverige har han varit Norrköping Panthers trogen sedan 2013, trots att möjligheter funnits att ta steg till klubbar högre upp i seriesystemet. Säsongen 2019 spelade Panthers i Division 1, och vann där fem av sex matcher.

Genom åren har Sebastian Johansson Diakiti med stor framgång spelat på alla positioner på planen, men under uttagningen i Norrköping kommer han främst testas som defensiv linjespelare.

CFL Combine SWEDEN i Maxihallen i Norrköping är en unik möjlighet att ta sig vidare till en sista uttagning i Kanada den 26-28 mars 2020 och drömmen om ett proffskontrakt med CFL, Canadian Football League. Uttagningen äger rum den 12 januari från kl. 11 till 15 och är öppen för besökare. Uttagningen kommer också livesändas på SolidSport. Mer information om uttagna spelare och om CFL Combine SWEDEN hittar du här.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.