CFL Combine SWEDEN: Kasper Wedberg, RB

Kasper Wedberg från Thonon Black Panthers, med Örebro Black Knights som senaste svensk klubb, är en av de spelare som kommer delta på CFL Combine i Norrköping söndagen den 12 januari.

– Jag är riktigt taggad på att äntligen få göra tester på riktigt i en professionell combine. Jag ska ge allt och visa mina bästa sidor för att bevisa att jag är en av Europas bästa amerikansk fotbollsspelare som kan kämpa sig till en plats i en professionell liga på andra sidan Atlanten, säger Kasper Wedberg.

Efter att ha sprungit för 621 yards och 11 touchdowns och utsätts till säsongens bästa running back i Superserien 2017 med Örebro Black Knights, sitt tredje år i Superserien, tog Kasper Wedberg klivet söderut, närmare bestämt till Frankrike. 2018 spelade han med Bron-Villeurbanne Falcons i den franska högstaligan, men till säsongen 2019 värvades han till topplaget Thonon Black Panthers.

Och säsongen 2019 kom att bli en stor framgång, både för laget och för Kasper .Thonon Black Panthers gick obesegrade genom seriespelet i Ligue Élite de Football Américain och blev även mästare efter en 24-7-vinst i Casque de Diamant, Frankrikes Super Bowl, mot Saint-Ouen l’Aumône Cougars  – med en touchdown av Kasper Wedberg i finalen. Under säsongen utsågs han till Team MVP för anfallet, ett tecken på det avtryck han gjorde hos de franska mästarna.

CFL Combine SWEDEN i Maxihallen i Norrköping är en unik möjlighet att ta sig vidare till en sista uttagning i Kanada den 26-28 mars 2020 och drömmen om ett proffskontrakt med CFL, Canadian Football League. Uttagningen äger rum den 12 januari från kl. 11 till 15 och är öppen för besökare. Uttagningen kommer också livesändas på SolidSport. Mer information om uttagna spelare och om CFL Combine SWEDEN hittar du här.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.