CFL Combine SWEDEN: Hugo Dyrendahl, LB

Hugo Dyrendahl från STU Northside Bulls är en av de spelare som kommer delta på CFL Combine i Norrköping söndagen den 12 januari.

– Mina förväntningar är att jag ska vara en av de bästa europeiska spelarna. Om jag inte är det ännu ska jag slita för att bli det, säger Hugo Dyrendahl.

Trist sin ringa ålder (21 år) hör Hugo Dyrendahl till en av de mer erfarna spelarna inom den svenska amerikanska fotbollen. Klubblagskarriären började i Täby Flyers U13, och vidare till en seniorkarriär i STU Northside Bulls som han spelade med i Superettan 2019. Men utöver klubbfotbollen har han hunnit med studier på riksidrottsgymnasiet i amerikansk fotboll och att representera Sverige i såväl junior- som seniorlandslag – nu senast i EM-kvalet mot Ryssland och Storbritannien – och en plats i det Team Nordic som var på plats i AT&T Stadium i Dallas 2017. Och till det coachuppdrag i Täby Flyers på klubbnivå och på landslagsnivå i ULU, det svenska utvecklingslandslaget, under NM 2019 i Norge.

CFL Combine SWEDEN i Maxihallen i Norrköping är en unik möjlighet att ta sig vidare till en sista uttagning i Kanada den 26-28 mars 2020 och drömmen om ett proffskontrakt med CFL, Canadian Football League. Uttagningen äger rum den 12 januari från kl. 11 till 15 och är öppen för besökare. Uttagningen kommer också livesändas på SolidSport. Mer information om uttagna spelare och om CFL Combine SWEDEN hittar du här.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.