EM-semifinal i Kristianstad för juniorlandslaget

Söndagen den 9 april på Kristianstads fotbollsarena i Kristianstad möts Sveriges och Danmarks juniorlandslag i amerikansk fotboll i en dramatisk EM-semifinal.

Senast Kristianstad och föreningen Kristianstad Predators stod värd för en EM-match i amerikansk fotboll var 2019 då Sveriges herrar spelade kvalmatch mot Storbritannien. EM-semifinalen nästa år blir också 10-årsjubileum för när de svenska och danska juniorlandslagen spelade EM-match i just Kristianstad – den gången vann med Danmark med 27-19, förhoppningsvis blir det svensk revansch denna gång.

– Kristianstad Predators är oerhört stolta över att ha fått förtroendet att genomföra EM-semifinalen mellan Sverige och Danmark den 9 april! Då vi har en fantastisk arena och erfarenheter av liknande evenemang ska vi göra vårt allra bästa för att göra matchen till en minnesvärd upplevelse, säger föreningens ordförande Karin Blomdahl.

Sveriges herrjuniorer tog tidigare i år EM-silver efter att ha besegrat Frankrike i semifinalen men förlorat mot Österrike i en jämn EM-final med 10–13. Då spelades hela turneringen i Wien, Österrike men till 2023 är upplägget ett annat.

Framöver kommer det vartannat år spelas kvalmatcher följt av ett år med semifinaler och final. 2023 är ett finalår, vilket innebär att andrarankade Sverige spelar semifinal mot tredjerankade Danmark den 9 april. I den andra semifinalen möts Österrike och Finland. Bronsmatch och final spelas vecka 37 på en plats som de deltagande lagen gör upp om.

Förbundet SWE3 och Kristianstad Predators hoppas att så många som möjligt tar sig till Kristianstad den 9 april för att heja fram Sverige mot en EM-final!

– Predators evenemang brukar vara en upplevelse att delta i oavsett om du deltar som spelare eller åskådare. Så missa inte detta tillfälle att få se de bästa svenska och danska juniorspelarna göra upp om finalplatsen! Tillsammans fyller vi arenan med blågula färger och skapar en härlig stämning för vårt landslag – men här finns självklart även plats för vårt grannlands rödvita färger, hälsar Karin Blomdahl.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.