Unik möjlighet när CFL bjuder in till combine i Norrköping

Som ett led i samarbetet med den kanadensiska professionella fotbollsligan Canadian Football League arrangeras en regional combine i Sverige söndagen den 12 januari, en unik möjlighet att ta sig vidare till uttagning och spel i Kanada.

Under finalhelgen för Grey Cup i Kanada tidigare i år gick startskottet för Svenska Amerikansk Fotbollförbundets samarbete med CFL, Canadian Football League. ”International Alliance of Gridiron Football” heter det samarbete som har som mål att sprida och stärka den amerikanska och kanadensiska fotbollen, liksom flaggfotboll, globalt. Tolv länder ingår i samarbetet – förutom Sverige och elitlagen i Kanada också Mexiko, Tyskland, Frankrike, Japan, Österrike, Danmark, Finland, Italien, Norge och Storbritannien.

Ett första konkret exempel på samarbetet är att CFL arrangerar en regional combine i Norrköping i början av nästa år, söndagen den 12 januari. Totalt kommer 20 svenska spelare att bjudas in till detta unika tillfälle med möjlighet att tas ut till ytterligare en combine på plats i Kanada. Fler regionala combines kommer att arrangeras också i bland annat Finland, Storbritannien, Frankrike, Danmark, Japan och Mexiko.

Du kan ladda ner en guide till de olika testerna som kommer utföras under dagen här

CFL Combine i Norrköping är kostnadsfri för deltagare (förutom resan till och från Norrköping) och en intresseanmälan görs på https://forms.gle/8jGpGQgcByQdmSdR7

Sista datum för intresseanmälan är söndagen den 14 december och de 20 spelare som tas ut till combinen kommer att kontaktas av SAFF måndag den 16 december.

Under uttagningen kommer följande tester att utföras:

  • 40 Yard Dash
  • 20 Yard Short Shuttle
  • 3 Cone Drill
  • Vertical Jump
  • Broad Jump (standing long jump)
  • Bench Press

Utöver detta mäts längd och handstorlek, och även övningar per position kommer att ingå.

Vid frågor vänligen kontakta Robert Sundberg på robert.sundberg@amerikanskfotboll.com eller Minette Rogner på minette.rogner@amerikanskfotboll.com.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.