Tyresö Royal Crowns fångade titeln i Division 1

Finalen i division 1 slutspelet mellan Karlskoga och Tyresö bjöd på riktiga fyrverkerier i Västerås, en offensiv fest där det bjöds på 92 poäng och 1022 offensiva yards. Tyresö gick till sist segrande ut ur finalen med resultatet 64-28 (28-12) som sågs av 334 personer.

En timme innan avspark öppnade sig himlen över Arosvallen. Det kanske var en indikation på den offensiva urladdning som skulle komma. Förvisso öppnade Tyresö utan att ta en first down, men på Karlskogas första spel snurrade Jonathan Gustavsson förbi Tyresöförsvaret och tog sig 89 yards till Tyresös endzone. Spelet blev tyvärr återkallat pga en flagga för illegal uppställning och det satte lite tonen för Karlskoga under dagen, det gick nästan.
Istället tog Tyresö ledningen i mitten av första kvarten genom just ett springspel på 89 yards då Rickard Ohlsson smet förbi Karlskogaförsvaret.

I andra kvarten kom passningsspelet igång. Dennis Isberg som för dagen gjorde 13/32 för 274 yards och 5 TDs passade till Kevin Börzei för 2 TDs och Zaquoya Parham för 1. Även Karlskogas Rex Dausin fick igång passningsspelet. I andra kvarten nådde han Arvid Roos för en TD och gick till sist av planen med 18/45 för 302 yards, 3 TDs och 1 INT. Förutom detta sprang även Jonathan Gustavsson in en TD från 10-yardslinjen.

I halvtid var ställningen 28-12 och en match där det fortfarande fanns allt att vinna. Det satte Tyresö stopp för med 23 obesvarade poäng i tredje kvarten. Poängen kom i form av passningar från Dennis Isberg till Filip Persson och Rickard Ohlsson. Det var även i tredje kvarten som Tyresös MVP Zaquoya Parham presenterade sig ordentligt med stabilt springspel som hjälpte Tyresö att både hålla långa drives vid liv och ta tid från klockan. Vid matchens slut hade Parham kommit upp i 262 all purpose yards, 210 yards rushing på 20 försök vilket gav 2 TDs, 1 mottagning för 33 yards och TD samt 33 yards på en KO return.

För många kändes nog finalen avgjord vid ställningen 12-51. Det ville inte Karlskoga kännas vid då man reducerade både en och två gånger. Båda gångerna var det passning från Rex Dausin till Terell King.
Även om den var liten så fanns det fortfarande en chans nu med ställningen 28-51. Den chansen punkterades med besked med två raka TDs. Första genom ett 29-yards springspel av Zaquoya Parham och andra genom en INT av Lucas Kjellberg som endast behövde returnera bollen 3 yards för en pick6.

Vi vill passa på att tacka Västerås Roedeers som arrangör. Det blev ett trevligt arrangemang med idrotten i fokus.
Statistik från matchen hittar man här

Foto: Kristian Elisson