SWE3 bjuder in till SM-finalhelg i amerikansk fotboll 8-9 juli

Säsongen 2023 arrangeras SM-finalhelgen för den svenska amerikanska fotbollen med en herrfinal i Stockholm den 8 juli och en damfinal i Karlstad den 9 juli. “Jag ser fram emot en fantastisk helg med amerikansk fotboll på högsta nivå”, säger SWE3:s ordförande Kjell Peterson.

Efter fjolårets SM-finaler på Behrn Arena i Örebro spelas årets finaler i den svenska amerikanska fotbollen under en SM-finalhelg på två olika orter.

– Jag ser fram emot en fantastisk helg med amerikansk fotboll på högsta nivå där årets svenska mästare ska krönas. Både i Stockholm och i Karlstad finns en vana av att arrangera stora matcher och jag är övertygad om att vi kommer få se två spännande och underhållande matcher den 8–9 juli, säger Kjell Peterson, ordförande i SWE3.

Lördagen den 8 juli spelas herrfinalen på klassiska Zinkensdamms IP i Stockholm, en final arrangerad av SWE3 och Stockholm Mean Machines. Senast en SM-final arrangerades i Stockholm var 2018 när finalen spelades på Stockholms stadion (med Stockholm Mean Machines som svenska mästare), den senaste gången en SM-final spelades på Zinkensdamms IP var säsongen 2009 (även den gången med Mean Machines som mästare).

Söndagen den 9 juli spelas damfinalen på nya Sola Arena i Karlstad, en final arrangerad av SWE3 och Carlstad Crusaders. Matchen blir den första SM-finalen på nybyggda Sola Arena, senaste gången en SM-final spelades i Karlstad var säsongen 2020 då finalen spelades på Tingvalla IP med Carlstad Crusaders som svenska mästarinnor.

Stockholm Mean Machines är regerande mästare på herrsidan efter fjolårets 52–8-vinst mot Örebro Black Knights på Behrn Arena. På damsidan är Carlstad Crusaders regerande mästare efter fjolårets 28–0 vinst i finalen som även denna spelades mot Örebro Black Knights på Behrn Arena.

Mer praktiskt information kring SM-finalerna kommer inom kort här på swe3.se.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.