Stöttepelare i landslaget

Nu är det dags att presentera två av herrlandslagsstabens återstående stöttepelare i administrationen. Vi har lyckats hitta två tjejer som kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och tillsammans skapar de ett mervärde för laget.

”Från landslagsledningens perspektiv är stödet från dessa två tjejer i samarbete med vår kompetente materiellare Lars-Göran ”Lasse” Waldermark, helt ovärderligt. Att ha en stabil administrativ stödfunktion är en förutsättning för att det skall skapas förutsättningar att presentera på planen. Vårt herrlandslag är av naturen mansdominerat och det kan med mig och tränarstaben bli väldigt mycket testosteron på en och samma plats. Anne och Anna kan verkligen sitt arbete och har en förmåga att framföra sina budskap på ett annat, mer träffsäkert sätt. Spelarna responderar verkligen till dem. För mitt arbete som förbundskapten är de ytterst värdefulla och var, tillsammans med Lasse de jag först kontaktade när jag tog uppdraget.” Andreas Ehrenreich, förbundskapten

Anne Brewitz kommer närmast från Tyresö Royal Crowns där hon har varit aktiv sedan 2002. Anne har haft ett flertal olika roller i föreningen såsom lagledare, materiellare, sjukvårdsansvarig samt även suttit i styrelsen. När Anne inte är med landslaget i amerikansk fotboll så är det full fokus på hennes andra passion, hundar. Anne tränar hund, främst i skydd och spår.

”Anne finns alltid där för oss spelare och gör alltid sitt yttersta för att vi ska må bra och så att vi ska ha en så bra miljö runt omkring oss som möjligt så att vi bara kan fokusera på att spela.”
Emil Knutsson, runningback i landslaget och Tyresö sedan många år.

Anna Popp började sin ”lagledarbana” i Vålerenga Trolls mellan 2000-03, efter flytt hem till Karlstad igen blev det ett uppehåll med fotbollen tills hon fick frågan av Rikard Borg våren 2010 om hon kunde tänka sig att ta över som lagledare för Carlstad Crusaders: ”Jag hade saknat fotbollen och gemenskapen så det tog ungefär 2 minuter att bestämma sig. Det beslutet har jag inte ångrat en sekund sen dess! Under de år som jag varit lagledare så har det hunnit bli  SM-guld, Champions League guld, otaliga tvättar, hundratals bussresor och en hel massa roliga minnen!”

Anna fortsätter:
”Att få vara med och representera Sverige är det största som hänt mig, det är ju något som alla som håller på med sport drömmer om, oavsett om det är i laget eller i staben. Jag sätter en stor ära i att få hjälpa till och underlätta för coacher och spelare, och jag hoppas att det lilla jag kan bidra med hjälper till att skapa ett landslag som vi kan vara stolta över och som kommer att kamma hem många segrar i kommande mästerskap.”

Carlstads framfart är ju vida känt, Anna är en av de viktiga ingredienserna i denna viktiga stödfunktion föreningen har för att säkerställa framgångarna. Anna delar även hon hundintresset med Anne

”Anna älskar nog fotbollen mer än någon spelare , hon lever för att serva oss och skulle hon förlora den här tillhörigheten så tror jag hon går under ! Finns ett oerhört stort hjärta i denna kvinna ! Mycket kärlek , humor och glimt i ögat . Väldigt lojal och nästan helt vidrigt partisk 😉 äger  förmodligen den mest curlade hunden i världshistorien.”
Christian Forsman, coach för landslagets runningbacks och Crusaders legendar.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.