Ställningstagande kring Rysslands invasion av Ukraina

Mot bakgrund av Rysslands invasion av Ukraina har IFAF, det internationella amerikanska fotbollförbundet där SWE3 och även flaggfotbollen ingår, beslutat att stänga ute Ryssland och Belarus från av IFAF-sanktionerade tävlingar. Beslutet gäller fram till och med den 31 december 2023.

Beslutet innebär att landslag från Ryssland och Belarus inte kan delta i turneringar arrangerade av IFAF och att ingen sanktionering kommer att ges till lag som deltar i turneringar eller matcher där ryska eller belarusiska lag deltar. Efter den 1 januari 2024 kommer ett nytt beslut att tas. Beslutet togs enhälligt under ett möte med alla medlemsländer i IFAF på ett möte den 13 maj. Sedan tidigare har det europeiska landhockeyförbundet, European Hockey Federation, beslutat att utesluta Ryssland och Belarus från internationella tävlingar under överskådlig framtid.

SWE3 står till fullo bakom besluten från IFAF och EHF. Det innebär bland annat att ingen sanktion kommer ges till föreningar som vill ha utbyte med föreningar från Ryssland eller Belarus under den här tidsperioden.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.