Presentation av juniorlandslagets tränarstab

Förbundskapten Andreas Ehrenreich kan nu presentera den tränarstab som kommer att leda juniorlandslaget under kommande Nordiska Mästerskapen samt i det EM-kval som ska spelas under 2017. Andreas har även tagit ut de spelare som under helgen 14-16 oktober slåss om en plats i det landslag som ska försvara de svenska färgerna på de Nordiska Mästerskapen som spelas 20-22 oktober i Finland

 

 

fiddler

Aaron Fiddler – OC
Coach Fiddler är med i herrlandslaget och tanken är att den offensiva filosofin skall genomsyra HLL och JLL för att enklare kunna ta steget från junior till herrlandslag. Fiddler har skaffat sig en bred erfarenhet sina unga ålder till trots. Hans filosofi och ledarskap är förädlat under ett par intensiva år i bl a Glenville, Patrick Henry och Hedgesville High Schools i Virginia, USA. Redan som 22-åring lämnade han hemlandet och har som offensiv coordinator coachat tyska Berlin Adler och Marburg Mercenaries, men nu är det Sverige som gäller. Klubblaget Örebro Black Knights är hemvisten när han inte koordinerar junior och herrlandslagen.

josef-nguzo-ii
Josef Nguzo – Specialteams och WR
Josef är fortfarande aktiv spelare i herrlandslaget samt Carlstad Crusaders där han spelat på seniornivå sedan 17 års ålder med bl a 6 SM-guld, Champions-League guld och 2015 förärades han med priset som årets specialteams spelare.

Nguzo är aktiv sedan flera år i Crusaders ungdomsverksamhet och ledstjärna är: ”Att utveckla spelare långsiktigt. Vilket är en fördel för föreningen och spelarna, vilket i sin tur är en fördel för sporten i Sverige.”.
I Nguzo får juniorlandslaget en passionerad, hungrig tränare med ett brett register som kan axla den svåra uppgiften att koordinera specialteams samtidigt som han jobbar med sina widereceivers.

leo-iii
Leo Billgren – Quarterbacks:
Med en gedigen meritlista där huvudtränaruppdrag varvas med offensiv koordinator uppdrag har förkärleken till quarterbackens komplexa roll alltid varit en central del i Leo´s tränarskap. Få svenska tränare kan stoltsera med en meritlista som coach Billgrens och det är svårt att notera allt, här är ett axplock:
Under 15 säsonger som HC har han representerat bl a Stockholm City Wildcats, Telge Truckers, Solna Chiefs, STU, Västerås och Tyresö. I landslaget har han representerat Sverige i VM och EM för herrar samt ett Junior VM och 2 Junior EM. Coach Billgren har även hunnit med och coacha Studentlandslaget i VM på hemmaplan och det senaste i raden av uppdrag så kommer Leo att driva pilotprojektet Top Gun Academy där Sveriges bästa quarterbacks kommer drillas för att klara framtidens krav och säkerställa återväxten av kvalitativa spelfördelare under de kommande åren. Leo är även konsult på RIG på Celsiusskolan i Uppsala, där han såklart har hand om – just det – Quarterbacks.
Lasse Häkkinen – RB:
Som spelare var Lasse aktiv i både Arlanda Jets och Norrköping Panthers och han har coachat i båda lagen samt Uppsala och Tyresö. Lasse har mestadels coachat den offensiva linjen, men har även varit offensiv koordinator och huvudtränare. Coach Häkkinen har även varit med Stockholms stadslag i tre omgångar samt gjort 9 landskamper som coach i JLL. I årets upplaga av JLL kommer Lasse att coacha runningbacks, de får en tränare med bred kompetens och höga krav som kommer att lyfta gruppen.

borg

Kristian Borg – OL:
Efter spel i Linköping, Berner Grizzlies (Schweiz), Tyresö, Lakeland College Muskies (USA) och University of Minnesota, Crookston (USA) har Kristian coachat den offensiva linjen i Tyresö, Linköping samt studentlandslaget. Coach Borg är en verbal tränare som gärna använder sina röstresurser. Han är erfaren och duktig på detaljerna i skrået, hans förmåga att ”skapa en grupp” är absoluta Sverigetopp. Uttrycket ”what you see is what you get”, stämmer väl in på Kristian. Han lindar inte in sitt budskap som alltid har till syfte att lyfta och förbättra individen och laget.

Greg Gibson – DC
Greg är huvudtränare i Limhamn Griffins, och startar nu sitt andra år på plats i Malmö. Gibson är en mångfacetterad tränare Efter aktivt spel Central Connecticut State University som defensive back har han haft ett flertal coachuppdrag, allt från positionscoach och ”strength and conditioning” till både offensive och defensive koordinator samt huvudtränare. Han är även utbildad idrottslärare och har en master i ”Athletic Administration”. Precis som Aaron är coach Gibson verksam i herrlandslaget och att både den offensiva som den defensiva delen leds av samma tränare är en enorm fördel för landslagen.
Andreas Jonsson – DL:
Har haft en aktiv karriär i Tyresö, både som tränare och spelare. Andreas har de två senaste säsongerna haft Leandro Veal som tränare. Leandro´s 7 år som spelare i NFL har gett honom insikter i ”livet på linjen” – på riktigt. Andreas har sugit åt sig av klokheter och erfarenheter. Denna nyvunna kunskap omsätter han väl i sin coachgärning. Andreas pedagogiska ådra är stark och bred varför han ”når” många spelare oberoende av personlighet.

kari

Kari Turpeinen – LB
Kari har coachat linebackers i Göteborg där han också varit DC, men de senaste åren har han varit i Carlstad där en av hans spelare – Kuylenstjärna har blivit utsedd till årets linebacker varje år som coach Turpeinen varit där och coachat (minus det år han bröt foten). Kari har även coachat i juniorlandslaget 3 år tidigare och nu är han tillbaka igen. Kari´s raka, ärliga coachstil passar väl in för positionen i allmänhet och juniorer i synnerhet. Med en förmåga att locka fram det bästa ur spelaren är Turpeinen en vital del i försvarets utveckling.
Anders Johansson – DB´s:
Anders började spela amerikansk fotboll 2006 som bollmottagare (WR) i moderklubben Örebro Black Knights. Han skolade om sig till Defensiv back i U19 och har efter U19 spelat superseriefotboll för bl a Örebro och Carlstad. Coach Johansson har även representerat Sverige i den årliga Finnkampen, Historiens första Arena Football Match i Polen samt med Studentlandslaget mot Frankrike.

Som tränare är Anders en som utmanar sina spelare att leva upp till en hög standard både mentalt och fysiskt. Han är en ung, passionerad coach som arbetar hårt för spelarnas individuella utveckling i synergi med gruppen.

 

 

De uttagna spelarna:

 

FörnamnEfternamnFöreningPosition 1
TimmyBengtssonLimhamnDB
CasperForsmanKristianstadDB
RafaelMaccaroArlandaDB
BjörnMazettiLimhamnDB
PontusAnderssonKarlskogaDB
AlbinBergströmKarlskogaDB
JoakimChristensenKarlskogaDB
GeorgGretteTäbyDB
SebastianJönssonKristianstadDB
MånsÅbergGöteborgDB
AlbinBergmanKarlskogaDL
GabrielJönssonLinköpingDL
SebastianNilsson BergströmÖrebroDL
MaxNurminenYstadDL
VictorStoffelStockholmDL
KevinThalamcherryGöteborgDL
SimonTidareUppsalaDL
MattinZarrabiSTUDL
SinaBagheriCCDL
PontusHeikkilä KollinVästeråsDL
MarvinMenjivarÖrebroDL
AxelStenssonKristianstadDL
LukasForslundLimhamnDL
BjörnKlevenKarlskogaDL
FelixJärveläÖrebroLB
AlexGuddingCCLB
AndreasPersson FlisagerStockholmLB
HugoDyrendahlSTULB
EmilHovdeGöteborgLB
CarlJohanssonKristianstadLB
AntonNorlingArlandaLB
KalleHjertonArlandaOL
MartinJäppinenVästeråsOL
IlirKuqiKristianstadOL
MaxLövbladArlandaOL
AntonHyvönenCCOL
HenrikJohanssonJönköpingOL
LinusLindholmTyresöOL
LinusEngvallUppsalaOL
AlbionHalilajLinköpingOL
AntonOscarssonÖrebroOL
ErikPeterssonLinköpingOL
GabrielThornadssonUppsalaOL
AlbinAdolfssonKarlskogaOL
OskarAnderssonKarlskogaOL
RobinAndreassonStockholmOL
IsaacMooreÖrebroOL
GustavRydbergÖrebroOL
GustavBowallUppsalaQB
MartinEdåsArlandaQB
DennisIsbergTyresöQB
AlbinJohanssonSkövdeQB
SamSadeghiUppsalaFB
GustavAndreassonHalmstadFB
KarlErnlundSTUFB
AdamFahlvikÖrebroTB
CalleGöranssonStockholmTB
AugustHultmanVästeråsTB
VilinhtonTengrothSTUTB
JonatanWahlgrenTyresöTB
SahinÖzgurKristianstadTB
OlleBergiusKarlskogaTE
AxelHennix RipaSTUTE
AxelAleniusUppsalaWR
LudvigAnderssonUppsalaWR
HampusAxelssonLimhamnWR
KarlBergTäbyWR
ViktorBillingTäbyWR
IsakBranderJämtlandWR
KevinBörzeiTyresöWR
JesperHolmbergÖrebroWR
JacobJungermarkKarlskogaWR
TheodorLandströmGöteborgWR
AlexanderSegerfeldtUppsalaWR
JackStierGävleWR
JonasÖstKristianstadWR

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.