Överlägsna Carlstad mot utmanaren Örebro i SM-final

Carlstad Crusaders gjorde 174 poäng, släppte in endast 11 och gick såväl obesegrade som ohotade genom Superserien Dam 2020. I SM-finalen på lördag ställs de mot utmanaren Örebro Black Knights, ett lag med allt att vinna och inget att förlora. Avspark kl. 11 på Tingvalla IP I Karlstad.

Ett redan starkt Carlstad Crusaders förstärkte laget inför säsongen 2020 med bland annat brittiskorna Gaby Knops och Sydney Green. Den senare tog över QB-positionen efter landslagsprofilen Linda Johansson, som flyttat tillbaka till WR, och lett det lag som har gått som en ångvält genom seriespelet. På fyra spelade matcher har Carlstad en genomsnittlig segermarginal på mer än 40 poäng och hela nio spelare i Carlstad är nominerade till de MVP-priser som delas ut i samband med lördagens SM-final. En av dem är försvarsgiganten Elin Thimfors medan stjärnan Karin Ullén är nominerad till MVP på inte mindre än fyra olika positioner – som årets kicker/punter, special teams spelare, DL och WR.

Utmanare i lördagens SM-finalen är Black Knights från Örebro. Laget förlorade sina två första matcher i seriespelet, varefter laget förstärkte truppbygget ordentligt med sju meriterade utländska spelare, som danskan Luna Schytz, tyskan Verena Menzel och italienskan Isabella Pelonzi. Tillsammans med landslagsspelare som Sara Lidner, Johanna Aspenberg, Alexandra Törnstrand och Elin Luuk tog laget därefter stora kliv framåt. De föll med ”endast” 6–22 mot suveräna Carlstad och besegrade därefter Arlanda Jets i två raka matcher. Den senare av dessa två matcher var i semifinalen, vilket gjorde att laget nu avancerat till sin tredje raka SM-final.

Så det är ett favorittippat Carlstad som ställs mot utmanaren Örebro Black Knights på lördag. Och om inte denna säsong räcker för att ge Carlstad en favoritstämpel i finalen så finns även de två senaste säsongerna att luta sig mot. För både gångerna har det slutat med SM-guld för Crusaders efter finalvinster mot just Örebro. 2019 blev det vinst med 14–8 på Borås Arena och 2018 vinst med 30–22 på Stockholms stadion.

Revansch för Örebro eller ett tredje raka guld för Carlstad? Svaret får vi i SM-finalen som sparkar av nu på lördag kl. 11 på Tingvalla IP i Karlstad. Då matchen spelas inför begränsad publik, och alla tillgängliga biljetter är slutsålda, är det C More – där matchen livesänds – som gäller för att se SM-finalen.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.