Mikael Gustafson föreslås bli ny ordförande i SAFF

Mikael Gustafson, Täby, föreslås av valberedningen bli ny ordförande i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet efter Minette Rogner, som avsagt sig omval. Mikael har tidigare varit vice ordförande. I styrelsen har han haft ansvar för kanslipersonal, internationella relationer och marknadsfrågor.

Till nya ledamöter i styrelsen föreslås Kristian Eliasson, Patrick Mesterton, Henric Hedberg och Thomas Ahlberg.

 Mikael kom i kontakt med amerikansk fotboll 2007 då hans barn började träna och spela i Täby Flyers PeeWee respektive U15. Sedan dess har han varit aktiv inom sporten på olika sätt. Han började som lagledare i Täby Flyers U15 i några år för att sedan bli ordföranden i föreningen i fyra år.

Parallellt satt han något år i styrelsen för Northside Bulls, en av föreningarna i STU-alliansen. Han har även varit ordförande i STAFF i tre år. Genom dessa uppdrag skaffade han sig kunskaper om hur både junior- och superserieföreningarna fungerar, men även vad som är viktigt i allianser och för förbundets distrikt.

Mikael arbetar till vardags som konsult i ett företag i Stockholm som han var med och startade 2001.

Kristian Eliasson, 37, är född och uppvuxen i Malmö, men bor och jobbar numera i Linköping, där han på Saab är med utvecklingen av nästa generation av Gripen. Sporten mötte han första gången när hans pappa tog med honom till den legendariska arenan Candlestick Park i San Fransisco.

Han har bland annat spelat i Örebro. Numera är han sekreterare i styrelsen för Linköping Raiders. Kristian tror att han främst kan bidra i styrelsearbetet inom områden som organisation och arrangemang och att få folk att dra åt samma håll.

Patrick Mesterton, 45, är egenföretagare från Stockholm som jobbar med företagshotell för snabbväxande digitala företag. Intresset för amerikansk fotboll har han haft sedan tonåren. Har bland annat spelat i skollaget i Danderyds kommun där han växte upp. Har en son på 13 år som spelar i Solna Chiefs U-15-lag.

Patrick har också stor erfarenhet av styrelsearbete i näringslivet, där han sitter i flera bolagsstyrelser. Den fråga han brinner för är att bredda sporten och få fler ungdomar att pröva på att spela amerikansk fotboll.

Henric Hedberg, 35, är dalmas från Falun som numera bor i Årsta utanför Stocholm. Henric pluggade till idrottspedagog och har 13 års erfarenhet av medlems-, organisations- och engagemangsutveckling. Idag är han ansvarig för frivillighetsutveckling inom Röda Korset.

Henric har varit ordförande på föreningsnivå i fotboll och är främst engagerad i integrationsfrågor och frågor kring allas rätt att vara med inom idrotten.

Thomas Ahlberg, som tidigare suttit i styrelsen föreslås nu åter igen. Han är idag klubbchef på Bokskogens golfklubb utanför Malmö. Men intresset för amerikansk fotboll är gammalt. För cirka tjugo år sedan stack ängelholmaren till Texas, USA och blev Sveriges första collegetränare i amerikansk fotboll. Han tog en Master i Sports Management och återvände sedan till Sverige.

Angelo Welanders och Andreas Östlund föreslås som suppleanter.

Årsmötet äger rum kl 13 lördagen den 12 mars på hotel Clarion på Ringvägen i Stockholm.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.