Karlstad mot Stockholm och Köpenhamn i SM-finalerna i amerikansk fotboll

Lördagen den 6 juli spelas 2024-års SM-finaler i amerikansk fotboll på Tyresövallen i Tyresö och det är Karlstad som tar sig an huvudstadslagen Stockholm och Köpenhamn i finalerna – Carlstad Crusaders möter Copenhagen Raptors i damernas final medan det är de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines som står för motståndet i herrfinalen.

Biljetter till SM-finalerna finns på Tickster

Seriespelet i Superserien för herrar 2024 vanns av Carlstad Crusaders, som tog sig genom serien obesegrade. Man ställs i lördagens final mot de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines, som tog sig till final genom att besegra Tyresö Royal Crowns i semifinalen. Stockholm spelar på lördag sin sjunde raka SM-final och är på sin jakt efter sitt tredje raka SM-guld. Carlstad Crusaders vann sitt senaste herrguld säsongen 2020 då man besegrade just Stockholm i finalen. När lagen mötes under säsongen, den 18 maj i Stockholm, vann Carlstad med 21–7.

Även i Division 1 Dam, den högsta serien i amerikansk fotboll för damer, vann Carlstad Crusaders seriespelet. Laget har varit dominanta de senaste åren och vunnit sex raka SM-guld, man vann också årets seriespel med den imponerade målskillnaden 314–8. För första gången någonsin spelar ett icke-svenskt lag en SM-final då Carlstads motståndare på lördag är danska Copenhagen Raptors, som tog sig till final genom att besegrade Göteborg Marvels i sin semifinal. Laget från Köpenhamn saknar motstånd i Danmark och deltar därför i det svenska seriespelet på damsidan.

Utöver SM-finalerna den 6 juli, med avspark kl. 13 för damerna och kl. 17 för herrans final, arrangeras också ett Block Party med restaurangkedjan Texas Longhorn inne på Tyresövallen och i SM-finalernas barn- och ungdomszon står amerikansk fotbollsaktiviteter, barnmatcher, hinderbana och mycket mer på programmet.

SM-finalerna i amerikansk fotboll 2024 samarrangeras av Tyresö Royal Crowns, en förening som grundades 1990 och därmed är en av de äldsta föreningarna inom svenska amerikansk fotboll, och SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Lördagens finaler blir första gången någonsin som en SM-final i amerikansk fotboll för seniorer arrangeras i Tyresö.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.