Kanada imponerade – förlust för Sverige i premiären

De regerande världsmästarna Kanada visade varför de är regerande världsmästare och vann över Sverige med 49-6 i premiären av junior-VM för herrar i Mexico City.

Kl .17 lokal tid var det avspark för Sverige i junior-VM på Estadio Olímpico Universitario  i Mexico City. Efter en  fin dag var det också ungefär då som regnet började ösa ner, ett regn som fortsatte matchen igenom.

För motståndet i premiärmatchen stod Kanada, som direkt , och visade varför de är regerande världsmästare. En lång rush på Kanadas första spel i matchen blev föraning om vad som komma skulle – och snart därefter kunde Kanadas duktiga QB sneaka in en TD och ledning med 7-0 till laget i röda tröjor.

Inför matchen sa förbundskapten Andreas Ehrenreich till spelarna att laget måste spelas på sin toppnivå för att kunna ge Kanada en matchen. Men istället står Sverige för flera turnovers i den första halvleken och i halvtid leder Kanada med 35-0.

Kanadensarna var denna dag större och snabbare, men i början av den andra halvleken får Sverige till en bra offensiv drive – bland annat hittar QB Dennis Isberg fram med en lång passning till Sveriges MVP i matchen, WR Edvin Almeida Taborda. Driven avslutas med att RB Saba Jarwalli kan trycka in bollen från ett par yards ut, och Sverige leder då den andra halvleken med 6-0! Men säg den lycka som vara för evigt. Trots att Sverige krigar på i den andra halvleken kan Kanada göra två ytterligare TD:s och vinna matchen med 49-6.

Att förlora är alltid tufft. Gårdagen var en erfarenhet som var nyttig för spelarna som, om vi använder den rätt, kommer hjälpa oss framgent. Vi visste att vår enda möjlighet att skaka om Kanada var att spela en nästintill felfri match. Nu blev det inte så, men justeringar och nervositet som släppte gav oss en bättre andra halvlek. Vi lyckades ändra en hel del till det bättre och vi såg spelare som anammade utmaningen och lyfte sig, säger förbundskapten Andreas Ehrenreich.

Chansen till revansch kommer redan på onsdag då det är Australien som står för motståndet i junior-VM:s andra omgång. I de två övriga matcherna under dagen besegrade USA Australien med 38-0 , medan Mexiko vann över Japan med 31-14.

Hela matchen (med spansk kommentator) går att se i efterhand här. Bilder från matchen går att se på SAFF:s Facebook, DicassSports, Grecia RC fotografía.