Inför slutomgången av Superserien Herr

En rafflande slutomgång av Superserien Herr 2024 väntar till helgen, en slutomgång där samtliga lag har möjlighet att gå till slutspel och där en av två semifinalplatser står på spel. Här redogör vi för förutsättningarna för lagen inför slutomgången.

I den sista omgångens tre matcher lördagen den 8 juni spelar Oslo Vikings mot AIK med avspark kl. 14, Stockholm Mean Machines mot Tyresö Royal Crowns med avspark kl. 15 och Kristianstad Predators mot Limhamn Griffins, även den med avspark kl. 15. Matcherna ser du på plats i Oslo, Stockholm och Tyresö eller live på SWE3 Play.

Carlstad Crusaders
Har spelat klart seriespelet och är klara seriesegrare med en semifinal på hemmaplan.

Tyresö Royal Crowns
Spelar semifinal på hemmaplan vid vinst mot Stockholm Mean Machines på lördag. Slutar vid förlust trea i tabellen och spelar kvartsfinal på hemmaplan mot laget som slutar sexa i serien.

Stockholm Mean Machines
Spelar semifinal på hemmaplan vid vinst mot Tyresö Royal Crowns på lördag. Slutar vid förlust trea i tabellen och spelar kvartsfinal på hemmaplan mot laget som slutar sexa i serien.

Örebro Black Knights
Har spelat klart seriespelet och slutar fyra i serien. Spelar kvartsfinal på hemmaplan mot laget som slutar femma.

Oslo Vikings
Slutar femma om de vinner sin match mot AIK på lördag och spelar då kvartsfinal på bortaplan mot Örebro. Kan gå till slutspel som lag nummer fem eller sex även vid förlust, se mer nedan.

AIK
Går till slutspel som lag nummer fem eller sex om de vinner sin match mot Oslo (läs mer nedan), missar slutspel vid förlust.

Kristianstad Predators
Går till slutspel om de besegrar Limhamn Griffins på lördag samtidigt som Oslo vinner mot AIK.

I scenariot att Kristianstad vinner mot Limhamn medan AIK vinner mot Oslo slutar AIK, Oslo och Kristianstad samtliga på fyra poäng och det är då inbördes poäng och inbördes poängskillnad som avgör vilka två av de tre lagen som går till slutspel. 

Alla tre lag går under dessa förutsättningar in med två poäng i inbördes möte, Oslo går (inför mötet mellan Oslo och AIK) in med +7 i inbördes poängskillnad och AIK med -1 medan Kristianstad står fast vid -6.

Om AIK vinner med ett till tre poäng mot Oslo går båda lagen till slutspel men Oslo slutar fortfarande före AIK i tabellen. Vinner AIK med fyra poäng har de två lagen samma poäng och samma inbördes poängskillnad och Oslo placerar sig då högre utifrån bättre total poängskillnad (vilket är vad som avgör tabellplaceringen i tredje hand). Om AIK vinner med 5-13 poäng går AIK förbi Oslo och slutar femma medan Oslo slutar sexa. Vid AIK vinst med 14 poäng eller mer missar Oslo slutspel och Kristianstad tar sista slutspelsplatsen (förutsatt att Kristianstad besegrar Limhamn i deras match).

Limhamn Griffins
Går till slutspel om de besegrar Kristianstad Predators och om Oslo vinner mot AIK. 

I scenariot att Limhamn vinner mot Kristianstad medan AIK vinner mot Oslo och slutar AIK, Oslo och Limhamn samtliga på fyra poäng och det är då inbördes poäng som avgör vilka två av lagen som går till slutspel. AIK slutar i detta scenario med 4 poäng i inbördes möten, Oslo med 2 och Limhamn stannar på 0, vilket gör att AIK slutar femma, Oslo sexa och Limhamn missar slutspel.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.