Inför seriestarten i Superserien herr – Uppsala 86ers

Inför starten av Superserien herr den 22 augusti då Örebro Black Knights välkomnar Uppsala 86ers till Behrn Arena och Stockholm Mean Machines välkomnar Carlstad Crusaders till Östermalms IP kommer en intervjuserie med respektive huvudtränare att publiceras.

Nu är det dags för Uppsala 86ers huvudtränare Moe Kadkhodai.

 • Hur har ni anpassat er verksamhet med träningar, läger samt arbete med/kring eventuella importer i denna speciella situation vi befinner oss i just nu med covid-19?
  Det har varit en speciell offseason! Det började med att vi var extremt tidigt ute och körde igång redan i oktober! De gjorde att folk blev extremt besvikna när säsongen flyttades fram. Men vi anpassade först med att ställa in träningarna tills läget lugnade sig, sen tränade vi i mindre grupper (positionsanpassade) träningar/övningar. Vi valde att spela med svenska spelare och startade ett samarbete med Arlanda Jets via farmaravtal som gynnade oss i dessa speciella dagar.
 • Vilken lagdel är starkast i ditt lag och varför? Offence? Defence? Special Teams?
  Som det brukar vara i amerikanska fotbollslag så brukar defense vara starkast i början av säsongen och förhoppningsvis får man en fin balans mellan offense och defense! Men jag förväntar mig att vårt offense ska ta stora kliv efter ett par matcher denna säsong. Som många andra så tror jag på att man måste vinna kampen i boxen och med den defensiva linje vi kommer att presentera på match så har vi nog en av de starkaste defensiva linjegrupper i landet.
 • Om du får välja 3 spelare som vi som åskådare ska hålla extra koll på, vilka spelare i ditt lag är det och varför?
  Det är ju mina 3 svenska ”importer” Mark Rosenqvist, Joshua Akena och Oscar Nevermann. Alla tre tidigare spelare i Arlanda Jets och utan tvekan toppspelare i Superserien! De kommer hålla lika hög om inte högre nivå än de importer som de andra lag försöker få in! Jag är säker på att de kommer synas i nomineringarna till MVP-priserna i slutet av denna säsong.
 • Vilka mål har du som huvudtränare med säsongen 2020?
  Utveckling, vårt mål i år och två år framåt är att utveckla våra svenska spelare, samt att skapa en attraktiv träningsmiljö för mina elitsatsande svenskar! Föreningarna är inte starkare än sina svenska spelare! Det är de som är kärnan i föreningen! Jag tycker att alla lag genom åren tänkt fel när de lagt sin budget på utlandsproffs. Svenskarna tränar, betalar och jobbar samtidigt som de sliter kropp och själ för föreningen. Men föreningarna väljer att lägga sin budget på konsulter som stannar ofta 1-2 år! Det är vad vi ändrar på 2020!
 • Vilka lag tippar du möts i SM-finalen samt vilket lag tippar du tar med sig SM-bucklan hem 2020?
  Jag ser Carlstad Crusaders som vårt största hot och ser fram emot att möta min gamla tränare, BD Kennedy i en SM-final i år.

 

 

SAFF tackar Moe Kadkhodai för denna förhandsvisning av läget i laget i Uppsala 86ers och önskar honom lycka till i seriepremiären!

 

 

Se matchen Örebro Black Knights mot Uppsala 86ers live på lördag den 22 augusti, matchstart 14.00! 

Our international fans can watch the game on AFI TV, click here.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.