Förbundskapten Andreas Ehrenreich inför VM-premiären

Sverige måste spela nära sitt tak för att kunna rå på Kanada i junior-VM:s premiärmatch för svensk del. Och vädret kan spela en roll. Det tror förbundskaptenen Andreas Ehrenreich.

Till att börja med, hur känns det att vara på plats här i Mexico City?
– Otroligt inspirerande, vi har längtat hit och förberett oss ändra sedan förra sommaren när det stod klart att vi skulle få åka hit. Det är spännande!

Igår hade ni er första träning, hur tyckte du att det såg ut?
– Lite ringrostigt tycker jag. Men andra saker såg väldigt bra ut, och jag tror att vi är väl förberedda för match idag. Men det märktes att killarna är lite nervösa inför att vara på plats där vi är, men det försökte vi ta bort igår så att det inte är kvar idag.

Det var en lång resa hit och vi spelar på hög höjd, hur påverkar det spelarnas prestationer?
– Det är lika för alla lag, alla kom in igår, förutom Kanada tror jag som har varit här ett par dagar extra. Vi hade lite otur med försenat flyg, men vi hade en bra träning igår och har rört på oss. Så det ska inte spela så stor roll.
– Den höga höjden är lika för alla. Vi har börjat förbereda spelarna på detta med konditionsträning så att de ska kunna hantera mjölksyran som uppstår.

Senare idag möter vi regerande mästarna a Kanada. Hur går tankarna inför den matchen?
– Det är alltid inspirerande att få möta de bästa i världen, Kanada är ju världsmästare. Så där har vi ett tufft motstånd att bita i. Men killarna är taggade och vi är väl förberedda. Vi måste spela nära vår tak för att vad kan prestera, lyckas vi med det  kan vi ge dem en bra match.

Vad är viktigt för att vi ska ha en chans att vinna imorgon?
– Vi behöver sätta bollen i händerna på våra bästa spelare. Och vi har lite olika tankar kring hur vi ska lyckas med det, Vädret ska bli spännande, nu har det åskat och regnat under natten. Jag hoppas att det inte regnar och är blött, det tror jag gynnar Kanada som är lite större på linjerna än vad vi är – samma fördelar som vi hade när vi slog Danmark i EM-finalen för övrigt.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.