IFAF Women’s World Championship 2022

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

IFAF Women’s World Championship 2022

28 juli 2022 8 augusti 2022

Efter EM-silvret 2019 spelar Sverige i sommar VM i amerikansk fotboll för damer. I turneringen, som spelas i Finland, ställs Sverige bland annat mot de regerande Europamästarna Finland och de regerande världsmästarna USA.

Det internationella amerikanska fotbollsförbundet IFAF, International Federation of American Football, har nu meddelat vilka sju länder som gör Sverige sällskap när VM i amerikansk fotboll för damer som spelas i finska Vantaa från den 28 juli till den 8 augusti i sommar.

Förutom Sverige och de regerande Europamästarna Finland och de regerande världsmästarna USA deltar också Kanada och Mexiko, som tog silver respektive brons i den senaste VM-turnering som spelades 2017, samt Storbritannien, Tyskland och Australien.

Sveriges senaste landskamp i amerikansk fotboll för damer var Finnkampen 2019, en match som Sverige vann med 28-14. Vinsten var historiskt då det var första gången någonsin som ett svenskt damlandslag i amerikansk fotboll besegrade Finland efter 13 raka förluster.

2019 tog Sverige också ett bragdartat silver när EM spelades i brittiska Leeds. I EM-turneringen besegrade Sverige hemmanationen Storbritannien med 9–6 och Österrike med 48–6 och tog silvret bakom guldmedaljörerna Finland.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.