En uppdatering av arbetet kring damlandslaget i amerikansk fotboll

Sökandet efter en ny förbundskapten har pågått en längre period och förhoppningen är att det ska finnas en lösning inom den närmaste tiden.

Då ett VM i Finland stundar runt hörnet så pågår parallellt med rekryteringen av en ny förbundskapten ett arbete med att få till ett uppstartsläger för landslagsverksamheten. Arbetsgruppen, som består av personer med rötter inom damverksamheten, har som mål att få till ett läger helgen vecka 12. Det finns vissa svårigheter gällande tillgänglighet av lämpliga anläggningar/planer men det arbetas hårt på att hitta en lösning.

Den tänkta utformningen av lägret är att det kommer att vara ett inbjudet läger, det vill säga att spelare kommer att bjudas in för medverkan. Målet är att bygga på den stomme i DLL som finns kvar sedan 2019 och att utöka truppen med spelare som visat upp sig sedan det senast begav sig med landslagsverksamhet.

SWE3 och DLL har som målsättning att verksamheten ska gynna damfotbollen i Sverige och vill genom detta informera om planerad verksamhet. Förhoppningen är att föreningar och förbund kan enas om ett planerat läger denna helg.

Mer information inom kort.

Elitkommittén SWE3

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.