De svenska och finska mästarna möts i CEFL på lördag

Nu på lördag bjuds det på en internationell toppmatch i amerikansk fotboll på Zinkensdamms IP i Stockholm. De svenska mästarna Stockholm Mean Machines tar emot de regerande finska mästarna Kuopio Steelers i CEFL, Central European Football League. Matchen ser du live på SWE3 Play.

Som regerande svenska mästare är Stockholm Mean Machines kvalificerade för CEFL, Central European Football League, till säsongen 2023. Turneringen motsvarar fotbollens Champions League och i öppningsmatchen i turneringen väntar för Mean Machines del de regerande finska mästarna, Kuopio Steelers, på hemmaplan.

Det är mycket som står på spel i matchen för några marginaler finns det inte för lagen i CEFL. Förlust i den öppningsmatchen och Europaäventyret är över för denna gång. Vid vinst väntar tuffast möjliga motstånd i form av de regerande CEFL-mästarna, tyska Schwäbisch Hall Unicorns, i nästa omgång.

Det var mot just Schwäbisch Hall Unicorns som Örebro Black Knights förlorade mot när de deltog i CEFL under 2022.

Stockholm Mean Machines kommer till matchen efter att ha besegrat Örebro Black Knights på hemmaplan med 48–12 i premiären av Superserien Herr helgen som gick. Kuopio Steelers har inte inlett årets seriespel i Finland men kommer från en obesegrad fjolårssäsong då man blev finska mästare för tredje året i rad. En spelare för den svenska publiken att hålla koll på i Kuopio Steelers är running back Le’Anthony Reasnover som under fjolåret sprang för hela 1 763 yards och 30 touchdowns i den finska högstaligan.

Matchen Stockholm Mean Machines mot Kuopio Steelers spelas på Zinkensdamms IP i Stockholm lördagen den 22 april kl. 12.15 och livesänds på SWE3 Play.  

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.