Daniel Olsson ny DB-tränare

Daniel Olsson är ny som tränare för de defensiva backarna. Daniel har hela sin fotbollskarriär varit aktiv i Tyresö, först som juniorspelare – med SM-guld på meritlistan – och på senare år som tränare. Förutom en karriär i klubbfotbollen så har Daniel haft ett antal landslagsuppdrag, både i ungdoms-, junior-, och studentlandslagen. Nu är han alltså åter i blå-gul dress.

Foto: Jan Rönnlund

Daniels kommentar om att återigen representera Sverige:
”Att få vara med i juniorlandslaget och få representera Sverige är en ära. Det är alltid kul att bli tillfrågad att delta i elitverksamhet och när frågan kom behövdes inte lång betänketid för att tacka ja. Framförallt ser jag fram emot att coacha landets bästa juniorer som hela tiden strävar efter att bli bäst och tillsammans med resten av den kompetenta staben utveckla Amerikanska fotbollen i Sverige på elitnivå.”

Även Andreas Ehrenreich är nöjd med det senaste tillskottet till staben:
”Daniel är en ung och ambitiös, ödmjuk och hårt arbetande. Han är väl förtrolig med spelboken och har under åren lärt sig de taktiska nyanserna som bara erfarenhet kan ge. Han har ett pedagogiskt sätt som möjliggör förmedlandet av dessa till spelarna. En förmåga som blir extra viktig i landslagssammanhang pga den begränsade tidstillgången.”

Bio
26 år gammal

U19 SM guld som spelare
U19 SM silver som tränare
U16 SM silver som spelare

11 landskamper som tränare
J-NM guld,  J-NM silver,  student VM brons

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.