Dags för damerna i Superserien

Med herrarnas premiär igår är det nu dags att vända blicken mot Superserien för damer som drar igång idag när Örebro Black Knights tar emot Carlstad Crusaders på Vivalla IP i Superserien (d) Södra.

Årets högsta damliga – nyligen omdöpt till Superserien – består av en södra och en norra tabell. Den norra består av Stockholm Mean Machines, Västerås Roedeers, Arlanda Jets samt Copenhagen Tomahawks. Det danska laget tävlar alltså i Sverige i år men kan inte bli svensk mästare.

Den södra ligan består av Limhamn Griffins, Göteborg Marvels, Jönköping Spartans, Örebro Black Knights och Carlstad Crusaders. Det är de två sistnämnda som är först ut när säsongen startar 15:00 i eftermiddag.

Enligt Örebro Black Knights head coach Björn Marcusson är det inte riktigt samma lag som ställer upp idag som spelade SM-final hemma ifjol.

”Sedan förra säsongen har det försvunnit en del spelare medans vi fått en hel del nytillskott och en återvändare” beskriver han läget och målsättningen är klar:  ”Vi kommer att kunna ställa upp med ett slagkraftigt lag även i år med sikte på ett tredje SM-guld.”

I Carlstad Crusaders är Ida Handel ny head coach efter Christer Forsman som nu ska ägna sig helhjärtat åt att vara offensiv koordinator. Så här beskriver Handel läget: ”Vi har en bra grupp med spelare kvar från förra året och sedan har vi även fått in en del nya spelare för säsongen vilket är väldigt roligt. Det ska blir riktigt roligt att få sparka igång säsongen och tjejerna är taggade att få spela igen!”

Säsongspemiären ses också som något av ett derby.

”Vi ser fram emot att få inleda säsongen mot Örebro. Vi har haft många träningar för att allt ska sitta och vi är redo att få visa vad vi går för i år. Att spela mot Örebro är som ett litet derby och precis som tidigare år så kommer det bli en bra match med mycket ’fighting spirit’”, kommenterar Ida Handel.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.