CFL Combine SWEDEN: Sebastian Gauthier, DB

Sebastian Gauthier från Frankfurt Universe är en av de spelare som kommer delta på CFL Combine i Norrköping söndagen den 12 januari.

– Förväntningar jag har på mig själv är naturligtvis höga. Jag ställs emot de bästa atleterna från Sverige  i vår sport så självklart måste jag prestera på högsta möjliga nivå. Min målsättning är att ge allt jag har och visa vilken nivå jag ligger på sportsligt och förhoppningsvis få chansen att visa upp mig i Toronto. Självklart ska jag också ha kul och njuta av varje sekund, det är nu eller aldrig för mig.

Sebastian Gauthier inledde karriären i Västerås Roedeers och hann med att spela både på high school och på college i USA innan det blev spel med Örebro Black Knights i Superserien. Från Örebro tog han till säsongen 2018 steget ut i den europeiska toppfotbollen då han blev klar för storlaget Frankfurt Universe . Premiärsäsongen blev framgångsrik men slutade med förlust i den tyska finalen för Universe. 2019 föll laget i semifinal, men rankas ändå av American Football International som Europas fjärde bästa.

Sebastian har också varit en av stommarna i det svenska landslaget, både som junior och senior, och han var med på plan när Sverige tog till EM 2020 genom att besegra Storbritannien i Kristianstad.

CFL Combine SWEDEN i Maxihallen i Norrköping är en unik möjlighet att ta sig vidare till en sista uttagning i Kanada den 26-28 mars 2020 och drömmen om ett proffskontrakt med CFL, Canadian Football League. Uttagningen äger rum den 12 januari från kl. 11 till 15 och är öppen för besökare. Uttagningen kommer också livesändas på SolidSport. Mer information om uttagna spelare och om CFL Combine SWEDEN hittar du här.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.