CFL Combine SWEDEN: Joshua Akena, RB

Joshua Akena från Stockholm Mean Machines är en av de spelare som kommer delta på CFL Combine i Norrköping söndagen den 12 januari.

– Jag har höga förväntningar på nivån kring CFL Combine. Att få tävla om ett fåtal platser mot andra europeiska toppspelare och eventuellt få chansen att spela i en toppliga är otroligt spännande. Min personliga målsättning är att prestera i testerna och framhäva hur min erfarenhet, kunskap och ”coachability” är nyckeln för en atlet som vill ta nästa steg.

Joshua Akena – som av Stockholm Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck beskrivs som en ”erfaren och duktig atlet med härlig attityd” – har under många år varit en tongivande spelare i den svenska Superserien liksom internationellt och i det svenska landslaget.

Han har hunnit med att representera ett flertal svenska klubbar men spelade säsongen 2019 med Stockholm Mean Machines och som Superseriens näst bästa running back sett till statistiken – 82 rusher för 473 yards och 3 tochdowns – var han en starkt bidragande orsak till att Mean Machines kunde vinna sitt andra raka SM-guld. Till Mean Machines kom Akena, som är lika framgångsrik som linebacker som running back, från finska Wasa Royals.

CFL Combine SWEDEN i Maxihallen i Norrköping är en unik möjlighet att ta sig vidare till en sista uttagning i Kanada den 26-28 mars 2020 och drömmen om ett proffskontrakt med CFL, Canadian Football League. Uttagningen äger rum den 12 januari från kl. 11 till 15 och är öppen för besökare. Uttagningen kommer också livesändas på SolidSport. Mer information om uttagna spelare och om CFL Combine SWEDEN hittar du här.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.