Andreas Ehrenreich ny förbundskapten

andreas-skriver-pa-kontraktet-som-ny-forbundskapteSveriges nye förbundskapten i amerikansk fotboll heter Andreas Ehrenreich – i dag verksam som Head Coach i Tyresö Royal Crowns. Han får ansvaret både för herrlandslaget och juniorlandslaget.

Andreas uppgift blir att leda Sveriges landslag i amerikansk fotboll till en ny storhetstid, till att börja med topp tre i Europa (Sverige rankas femma i dag) och på sikt till ett nytt EM-guld. Senast det blev guld var i EM på hemmaplan 2005.

Sveriges herrar kvalspelar under 2017 för ett EM som avgörs 2018. Juniorlandslaget både kvalar och spelar eventuellt EM under 2017.
Ehrenreich har en bred erfarenhet som spelare, coach och ledare. Han var med och bildade föreningen Tyresö Royal Crowns 1990 och var dess ordförande de fyra första åren, samtidigt som han spelade i laget. Hans främsta merit är han vunnit SM-guld som coach både på seniornivå och juniornivå (Tyresö Royal Crowns). Förbundskapten för studentlandslaget 2013 står också på hans CV, liksom att han var en av de första att gå den högsta tränarutbildningen, elittränarutbildning, på Bosön.

”Han tillför såväl nationell som internationell erfarenhet, stabilitet och organisatorisk förmåga. Han är rätt person att leda vår landslagsverksamhet framåt”, säger Fredrik Haraldson, generalsekreterare i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet.

Andreas Ehrenreich ser fram emot jobbet som förbundskapten, som han till att börja med utför parallellt med jobbet som Head Coach i Tyresö Royal Crowns.
”Valet var enkelt när möjligheten att bli förbundskapten dök upp. Tänk att få vara en del i de positiva vindar som nu blåser inom amerikansk fotboll i allmänhet, och den kraftansamling förbundet gör i landslagsverksamheten i synnerhet. Jag inser att pressen är stor, det är resultaten som räknas, men möjligheten att få jobba med Sveriges bästa spelare och tränare är enormt lockande. Nu ska vi skapa en vinnarkultur!”

För mer information kontakta:

– Fredrik Haraldson, generalsekreterare i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet:Fredrik.haraldson@amerikanskfotboll.com tel: 08-699 62 46.

– Andreas Ehrenreich, förbundskapten för herrlandslaget och juniorlandslaget:Andreas.ehrenreich@saff.se tel: 070-778 07 00.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.