”Vi behöver allt stöd vi kan få”

I Sveriges kommande EM-match mot Finland på Bergshamra IP den 26 augusti gör wide receiver Anna Feiff Axelsson sin andra landskamp i karriären efter att ha gjort debut i damlandslagets EM-premiär mot Storbritannien den 15 april. Och hon hoppas många gör den 26 augusti till en perfekt lördag genom att ta sig till Solna för att heja fram Sverige till vinst.

Länk till biljetter och livesändningen av EM-matchen mot Finland den 26 augusti finns här

Hur var EM-premiären mot Storbritannien?
– Det var mindre roligt att förlora, som spelare vill man alltid vinna. Vi hade lite lite tid att träna ihop och att bli ett sammansvetsats lag. så matchen mot Storbritannien är det bara att lägga på hyllan och lära sig av. Nu blickar vi framåt!

Hur var din egen insats, är det något särskilt du tar med dig?
– Det finns alltid saker att ta med sig och lära av, jag är överlag nöjd med min egen prestation. Och framförallt ska jag ta med mig känslan att få representera Sverige och att alltid ge mitt hundra.

Nu väntar Finland den 26 augusti på Bergshamra, vad behöver vi fokusera på och vad blir nycklarna i anfallsspelet för Sverige?
– Det ska bli väldigt spännande! Viktigast är att vi håller ihop och inte låter nerverna ta över. Att vi fortsätter spela med varandra, för varandra och för Sverige, att vi alla ger 100% från start. Offensivt hade det vart skönt att få igång ett fint passningsspel. Och att vi blockar järnet!

I ett större perspektiv, vad tror du är viktigast för att vi ska ta oss tillbaka till Europatoppen?
– Ju mer tid vi får att träna och spela ihop kommer att göra att vi blir bättre och bättre som landslag.

Varför bör man komma och titta på landskampen på Bergshamra IP den 26 augusti?
– Vem vill inte se Sveriges bästa spelare spela fotboll, det är en perfekt lördag om man frågar mig! Vi behöver allt stöd vi kan få så att vi kan visa Finland att vi har folkets stöd i ryggen.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.