TV-matchen en möjlig försmak på slutspelet

Det börjar nu dra ihop sig i Superserien när slutspelet närmar sig. Fredagens TV-match mellan serieledande Carlstad Crusaders och Uppsala 86ers på Tingvalla i Karlstad en möjlig försmak på vad som komma skall i slutspelet.

Carlstad Crusaders är redan klart för semifinal hemma den 2 juli kl 12:00 och får då möta en potentiell semifinal- eller finalmotståndare.

Efter många skador under säsongen börjar laget få tillbaka spelare på nyckelpositioner och man hoppas kunna gå in i slutspelet relativt skadefria.

Uppsala 86ers har redan säkrat en plats i SM-semifinalen. Men i de två avlutande matcherna ska det avgöras om det blir Carlstad Crusaders eller Örebro Black Knights som blir motståndare i semifinalen.

”Vi räknar med att vi ska få möta Crusaders i SM-finalen på Stockholms Stadion. De är inte oslagbara även om de är ruskigt bra. Vi kommer gå för fullt för att dels sätta oss i respekt, dels ge oss själva självförtroende inför slutspelet”, säger 86ers headcoach Moe Kadkhodai.

”Det är inte svårt att tagga till när man spelar en direktsänd TV-match mot regerande Svenska mästarna. Uppsalas formkurva har gått stadigt uppåt och även i förlustmatchen mot Crusaders för några veckor sedan fanns det tydliga tecken på att Crusaders går att rå på”.

”Inte bara vi utan flera lag i Superserien har kunna scora på Carlstad i år. Det inget lag riktigt klarat av är att stoppa deras enormt bra offense”, berättar coach Kadkhodai.

”Men ju mer vi tittat på film så ser vi att det bör finnas en lösning även för det. Deras quarterback Philip Juhlin har 31 touchdownpassningar i år så det är honom vi måste komma åt”.

Uppsala har haft en spelledig vecka och kommer utvilade till matchen även om de har en del spelare uppsatta på skadelistan.

Övriga matcher denna omgång: Den 18 juni Tyresö – Örebro, Tyresövallen kl 18.00 och Limhamn – STU Northside Bulls, Hästhagens IP, Malmö kl 13.00.

TV.matchen på Tingvalla börjar som vanligt i TV 4 Sport kl 18.30.