Top Gun Academy Startar Verksamhetsåret i Helgen

Den 15-17 December avhålls uttagningslägret för Top Gun Academy i Skövde. Programansvarige Leo Billgren och assisterande coach Ludde Persson har tagit ut 15 talangfulla och ambitiösa QB’s födda mellan 1999 och 2004.

Under helgens aktiviteter kommer spelarna att utvärderas och testas fysiskt, mentalt, tekniskt och taktiskt. Även ledarskapsförmåga och drivkraft kommer bedömas. De sex spelare som får högst totalscore i de olika bedömningskriterierna summerat kommer att erbjudas en plats i Top Gun Academy 2018.

Spelarna som tar sig in i topp-6 kommer under 2018 delta i ett antal läger där de får chansen att finslipa på sin teknik, taktik och spelförståelse. Mellan lägren sker coaching och utvärdering via diverse hemuppgifter. Programmet skall utgå från den individuelle spelaren och skapa en utvecklingsplan efter de styrkor och svagheter spelaren har på QB-positionen.

Leo Billgren om vad Top Gun Academy har för funktion i fotbollssverige:
”Min målsättning är att TGA skall vara en pusselbit i att bredda och höja kompetensen på QB-positionen i landet. Min målsättning är att alla som deltar i programmet skall utveckla sina starka sidor och höja sina svagare sidor som QB, utifrån sina egna förutsättningar. Jag hoppas och tror att vi inom några år kommer ha stor konkurrens på QB-positionen i våra landslag och att det skall finnas många Svenska QB’s av hög kvalitet i våra högsta serier.
Det är oerhört kul att SAFF är intresserade av utveckling på individnivå. Den investering man gör i programmet kommer att betala sig på flera sätt och gör fotbollssverige starkare och bättre. ”

Förbundsordförande Kristian Elisson om Top Gun Academy:
”Programmet är ett bra exempel på där engagemang och kunnande möts och löser ett identifierat behov. Jag ser det som naturligt för ett förbund att vara delaktigt och stödja initiativ som växer fram här på hemmaplan och görs tillgängligt över förenings- och distriktsgränser.
Jag ser fram emot att följa deltagarnas utveckling under 2018!”

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.