Tips och råd när du ska köpa amerikansk fotbollsutrustning

Att köpa amerikansk fotbollsutrustning för första gången kan vara överväldigande. Vilka skydd är nödvändiga? Vad måste jag tänka på? SWE3 och Contact Sports, auktoriserad återförsäljare för flera av de största märken när det kommer till amerikansk fotbollsutrusning i Sverige, hjälper dig i denna steg-för-steg-guide att ta kloka beslut.

Viktigast av allt – Investera i kvalitetsutrustning som passar bra och ger bra skydd! Det är avgörande både för din säkerhet och prestationen på fotbollsplanen. Stressa inte köpprocessen och sök råd från erfarna spelare eller tränare om du har några tvivel eller frågor. Vill du så kan du alltid vända dig till Contact Sports med dina frågor och funderingar.

Förstå grunderna

Börja med att skaffa en grundläggande förståelse för sporten amerikansk fotboll.  Lär dig positionerna, reglerna och vad de olika utrustningsdelarna gör. Detta kommer att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut.

Ta beslut utifrån position

Utifrån den position eller roll du har i laget kommer du att behöva specifik utrustning. Till exempel behöver linjespelare mer skyddsutrustning medan spelare som wide receiver eller quarterback kan prioritera snabbhet och smidighet.

Säkerhet först

Säkerhet ska vara din högsta prioritet och därför är det klokt att investera i högkvalitativ utrustning som hjälm, axelskydd, tandskydd och en suspensoar (om du är man). Dessa föremål är avgörande för att förebygga skador.

Rätt passform

Se till att din utrustning passar ordentligt. Felanpassad utrustning kan vara obekväm och mindre effektiv när det gäller att skydda dig. Se till att få hjälp av erfaren personal som kan hjälpa dig med anpassningar.
Läs mer hos Contact Sports

Budget

Fotbollsutrustning kan variera kraftigt i pris, så det är klokt att ha en budget i åtanke.

Gör din research

Kolla upp pålitliga märken för fotbollsutrustning. Läs recensioner och be om rekommendationer från erfarna spelare, tränare eller lagkamrater. Kvalitet är viktig när det gäller säkerhet och hållbarhet!

Hjälm. Din hjälm är en av de viktigaste delarna av utrustningen. Den bör sitta tätt och ge ordentligt skydd för ditt huvud.
Hitta hjälmar hos Contact Sports

Axelskydd. Axelskydd kommer i olika stilar och storlekar. Välj skydd som är lämpliga för din position och se till att de ger tillräckligt skydd åt dina axlar och bröstkorg.
Hitta axelskydd hos Contact Sports

Skor. Fotbollsskor är utformade för grepp på planen. Leta efter skor som ger bra stöd och passar bekvämt.
Hitta skor hos Contact Sports

Träningsutrustning. Utöver din matchdagsutrustning bör du överväga att köpa träningsutrustning som tröja, byxor och handskar. Dessa behöver inte uppfylla samma säkerhetsstandarder som matchutrustning men de bör ändå vara bekväma och funktionella.
Hitta träningströja och byxor hos Contact Sports
Hitta handskar hos Contact Sports
Hitta kroppsskydd hos Contact Sports

Tandskydd. Ett tandskydd som passar ordentligt är avgörande för att skydda dina tänder och förhindra hjärnskakningar.
Hitta tandskydd hos Contact Sports

Tillbehör. Beroende på dina preferenser och position kan du vilja ha ytterligare tillbehör som handskar, handduk eller visir för din hjälm. Dessa är valfria men kan förbättra din prestation och komfort.
Hitta tillbehör hos Contact Sports

Kontrollera krav

Om du spelar i ett lag, kolla med din tränare eller lagansvariga om det finns specifika krav eller riktlinjer för utrustningen de kan ha.

Underhåll och skötsel

När du väl har skaffat din utrustning, ta väl hand om den. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll för att säkerställa dess livslängd och effektivitet.

Prova innan du köper

Om det är möjligt, prova utrustningen innan du köper den. Detta hjälper till att säkerställa att den passar ordentligt och är bekväm. Contact Sport är på plats under många av de större amerikanska fotbollsarrangemangen under året med sina produkter och besöker också regelbundet föreningar inom SWE3 där du har möjlighet att prova olika märken och storlekar.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.