Svenska domare till CEFL

Under torsdagen kontaktades SWE3 av domaransvarige i CEFL. På grund av olyckliga omständigheter fanns det inte tillräckligt med kvalificerade tyska domare tillgängliga för att döma kvartsfinalen mellan Schwäbisch Hall Unicorns och Örebro Black Knights. Utan tillräckligt med domare kan inte matchen genomföras, vilket hade varit mycket olyckligt för såväl föreningarna som turneringen.

Arrangören ställde frågan om det fanns tillgängliga domare i Sverige, och ett intensivt arbete påbörjades med att se över helgens matcher och tillgängligheten på svenska domare. Efter mycket pusslande i det svenska schemat under torsdagskvällen kunde vi meddela att två domare fanns redo att resa ner till Schwäbisch för att döma matchen ihop med tyska domare. Detta kunde lösas tack vare stort engagemang hos såväl domare som tillsättare, och vi är glada att matchen kommer kunna spelas som planerat.

Domarutskottet vill ge ett stort tack till Jim Kaya, Magnus Eliasson, Simon Hagen, Yohannes Abraham och Harald von Sydow som på kort varsel ställt upp för sporten.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.