Storslam för Olof Flemström

Storslam för jämtlänningen Olof Flemström i Carlstad Crusaders.

Först blev han utsedd till Årets D-line och därefter Årets Spelare i Superserien.

Det blev många applåder och visslingar för Olof på den traditionella banketten igår kväll inför SM-finalerna på Stockholms Stadion idag.

”Det här är mäktigt. Jag är nästan mållös. Det är ett bevis på att jag i alla fall gör någonting rätt”, förklarade veteranen Flemström blygsamt när han mottog priset ur förbundsordförande Mikael Gustafson hand.

Olof flyttade till Karlstad och Crusaders från Östersund för åtta år sedan, något han aldrig har ångrat.

”Jag kom snabbt in i laget, fick goda vänner, har nu sambo i Karlstad och känner mig väldigt etablerad”, konstaterar han och berättar att årets lag i början av säsongen först kändes som ett helt nytt lag efter att ha genomgått något av ett generationsskifte.

”Vi inledde serien med en storvinst redan i första matchen och sedan kändes det som om det bara var att hoppa på segertåget”.

Crusaders långvariga dominans förklarar han med hur laget medvetet byggs upp med en stabil kärna som leder laget och som kompletteras med ett antal stjärnor. Naturligtvis nämner han också de kompetenta tränarna och alla eldsjälar runt omkring som jobbar hårt för att de framgångsrika spelarna ska kunna ägna sig helhjärtat åt just spelet.

”Trots att vi fortfarande är en förhållandevis liten sport i Sverige så sköts allt kring Crusaders väldigt professionellt”, menar han.

För egen del jobbar han, som de flesta andra i den här sporten, på att bli större, starkare och snabbare.

”Och så vill jag också försöka öka min spelförståelse”, tillägger han och ger sig av hem till hotellet för att vila och sova inför dagens final mot Uppsala 86ers.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.