Prova på SWE3:s idrotter på 24 orter runt om i Sverige i helgen

Till helgen spelas Super Bowl LVII, finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL, och under Super Bowl-helgen 11–12 februari bjuder SWE3 och förbundets föreningar in till möjligheten att prova på amerikansk fotboll på 24 orter runt om i Sverige såväl som förbundets två andra idrotter flaggfotboll och landhockey.

En komplett lista över SWE3 Rookie Days med lokala kontaktuppgifter

Super Bowl är den årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL och ett världens största idrottsevenemang som ses av miljoner tittare världen över. Årets final, Super Bowl LVII, spelas på söndag natt svensk tid i Glendale, Arizona mellan Kansas City Chiefs och Philadelphia Eagles.

I samband med årets Super Bowl bjuder SWE3 och förbundets föreningar in till möjligheten att prova på amerikansk fotboll såväl som förbundets två andra idrotter flaggfotboll och landhockey, tre spännande och fartfyllda idrotter, på 24 orter runt om i Sverige.

Evenemanget kallas SWE3 Rookie Days och arrangeras av SWE3, det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. SWE3 bildades 2022 efter en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet och består idag av ett 70-tal föreningar runt om i Sverige.

– Att det finns ett stort intresse för amerikansk fotboll i Sverige blir tydligt varje år i samband med Super Bowl. Många är de svenskar som sitter uppe på söndag natt för att se finalen. Det stora intresset tar SWE3 i år vara på genom att erbjuda möjligheten att få prova på USA:s största och mest populära sport även här hemma i Sverige, liksom våra två andra idrotter flaggfotboll och landhockey. Jag hoppas många tar chansen att prova på, säger Kjell Peterson, ordförande för SWE3.

De öppna prova på-tillfällena arrangeras av SWE3:s föreningar runt om i landet och till helgen det att prova amerikansk fotboll, flaggfotboll eller landhockey i: Borlänge, Eskilstuna, Falkenberg, Gävle, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Karlshamn, Karlstad, Kristianstad, Kungsängen, Lidköping, Lund, Malmö, Nässjö, Skövde, Solna, Spånga, Stockholm, Täby, Upplands Väsby, Uppsala, Västerås och i Ystad.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.