Polenmatch viktig värdemätare

pol-swe

 I morgon fredag sätter sig det svenska landslaget i amerikansk fotboll på flyget till Warszawa för årets första landskamp på lördag. Den 41 man starka truppen leds av nye förbundskaptenen Andreas Ehrenreich. I laget finns spelare från samtliga sju klubbar i den svenska superserien samt fyra utlandsproffs.

Landskampen är en träningslandskamp och ingår i förberedelserna inför det EM-kval som ska spelas under 2017.

Matchen går på Stadion Mosir Zabki som ligger utanför den polska huvudstaden. Landskampen kommer att live-streamas på nätet av det polska förbundet och vara tillgänglig för svenska tittare via länken http://kpsport.pl/en/. Matchstart sker kl 18.00.

Limhamn Griffins, Carlstad Crusaders, Örebro Black Knights, Uppsala 86ers, STU Northside Bulls, Stockholm Mean Machine och Tyresö Royal Crowns bidrar alla med spelare till truppen.

Tre spelare kommer från finska ligans Wasa Royals och en spelare från italienska Lazio Marines finns också med.

Det är andra gången de polska och svenska landslagen möts. Första matchen spelades i Lodz i inomhusformat med speciella regler 2013. Då vann Sverige. Detta blir den första så att säga riktiga matchen mellan nationerna. Det polska laget förlorade nyligen knappt en landskamp mot Danmark.

Matchen kommer att inramas av stort ståhej med bland annat brassband och dansande cheerleaders. Amerikansk fotboll är omåttligt populärt i Polen och storpublik kan väntas.

-Polen är ett stort, starkt och fysiskt lag som är på frammarsch. De utvecklas varje år och det märks att sporten är på väg att mot ökad popularitet. Både på antalet aktiva, medialt samt publikt intresse,  säger förbundskapten Andreas Ehrenreich, som berättar att detta är första steget på vägen mot att bygga upp ett nytt landslag som ska ta sig vidare till EM i Tyskland 2018. Landslaget har på senare tid genomgått något av en generationsväxling.

-Vi har en långsiktig plan och vi utvärderar spelare, system och vårt interna arbete i stab och bland coacher. Därför blir matchen mot Polen en viktig värdemätare. Att spela inför en entusiastisk, månghövdad publik är en bra inramning för vårt arbete framgent.

Som det ser ut i dagsläget kommer Sverige att möta antingen Italien eller Storbritannien i en kvalmatch på hemmaplan nästa år.

 

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.