Läget i lagen inför U19-finalen

Imorgon, lördag den 27:e oktober 14.00, smäller det på Tyresövallen. Både när det gäller fotbollsfyrverkerier och tacklingar. Det är i alla fall vad finallagens huvudtränare Erik Törnblom (Örebro) och Staffan Dahlberg (Tyresö) förutspår.

När det kommer till förberedelser inför matchen, matchplanering och vilka spelare som kommer få en viktig roll är det naturligt att det inte släpps så mycket information, men herrarna Törnblom och Dahlberg pratar gärna om lagen och deras tankar kring matchen.

-Hur beskriver du motståndarlaget så här dagen innan finalen?
Erik: Jag skulle säga att Tyresö har ett väldigt stabilt lag med många styrkor. Det som kanske sticker ut mest är att anfallet håller både högt tempo och hög klass.
Staffan: Mycket svårt att svara på då Örebro utvecklats mycket under året. Jag är övertygad om att vi kommer möte ett helt annat Örebro nu än i grundserien. Deras styrka är nog passningsspelet, en bra QB och många duktiga spelare att sprida bollen till.

När ni tittar på era egna lag, vad tror ni är nyckeln till en vinst i finalen?
Erik: 
Vi har under året haft en ganska liten trupp. Det är inte förknippat med något dåligt i vårt fall, utan har lett till en stor lagkänsla där vi blivit samspelta. Jag tror det kommer bli mycket poäng, inte för att försvaren underpresterar utan för att båda anfallen är bra. Med det sagt så kommer plusstatistik i turnovers och förmågan att hålla motståndarnas anfall på sidlinjen att vara avgörande.
Staffan: Vi har ett explosivt anfall med flera bra skillsspelare att sprida bollen till. Det behöver så klart klicka, men även att vår DL lyckas få tryck på Örebros duktiga QB. Vi kommer definitivt gå för vinst.

Vad tror ni då, vilket lag kommer vinna?
Erik:  Vi åker till Tyresö för att spela om guldet. För oss är det en situation med allt att vinna. I vår trupp är många spelare är unga, enligt expertisen skulle vi inte ens tagit oss till slutspel. Nu när vi är i final så ja… Klart jag säger Örebro!
Staffan:  Det är slutspel och det handlar om en match där allt kan hända. Det finns inga säkra segrar. Däremot skulle jag inte byta något i laget inför morgondagen, vi har ett toppengäng som jag tror kommer klara av att knipa guldet.

Tack för att ni tog er tid och lycka till!

Vi ses på Tyresövallen för 14.00 smäller det!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.