Dags för första Nordic Girl Camp i Sverige

På fredag den 9 mars startar den gemensamma nordiska satsningen på att få fler unga tjejer att börja spela amerikansk fotboll. Projektet går under namnet Nordic Girl Camp och är ett samarbete mellan Sverige, Finland, Norge och Danmark. Lägret, som hålls i Västergårds fotbollshall i Södertälje, är det första av sitt slag och kommer följas av ytterligare ett läger i Finland i höst.

”Vi kommer att tillsammans med våra nordiska grannländer arrangerar två Nordic Girl Camp varje år. I höst fortsätter vi i Finland och 2019 kommer lägret att arrangeras i Norge och Danmark. Vi tror att detta samarbete är ett jättebra sätt för oss att få fler flickor att börja spela amerikansk fotboll och samtidigt träffa tjejer från andra länder” säger Helena Lindeen, styrelseledamot i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet.

Drygt 50 tjejer är anmälda till det första lägret och cirka 15 tränare kommer att coacha deltagarna.

”Vi tror också att detta koncept kommer att växa ju fler tillfällen vi arrangerar så det känns jättekul att komma igång samtidigt som vi ser fram emot att vara värdar för det första campet. Vi har redan fått intresse kring detta från länder utanför Norden och på campet kommer bland annat två deltagare från Storbritannien att delta” fortsätter Helene.

Projektet är ett viktigt steg för alla de Nordiska länderna som gemensamt strävar efter att göra amerikansk fotboll mer jämställd och samtidigt växa som sport.

 

 

 

För frågor kring Nordic Girl Camp kontakta Helena Lindeen på helena.lindeen@amerikanskfotboll.com

Se också https://www.facebook.com/afnordicgirls/

 

 

 

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.