Allt överskott till Barncancerfonden

En gammal arena går i graven – och en ny invigs. Bland annat därför arrangerar Kristianstad Predators finalen i Division 1 herrar 27 augusti – där allt överskott går till Barncancerfonden.

1917 invigdes Kristianstads Idrottsplats. Den har genom åren förtjänstfullt tjänat som hemmaplan för Kristianstads herrfotbollslag, damfotbollslag, Kristianstad Predators och C4 Lions.

Men nu ska idrottsplatsen rivas och ersättas av en ny, i närheten: Arenaområde Söder, ett 150-miljonersbygge med den senaste generationens hybridgräs – en blandning av konstgräs och naturgräs. Invigning beräknas till slutet av mars 2018.

För att fira detta, och för att hedra den nuvarande arenan, arrangerar Kristianstad Predators finalen i Division 1 herrar lördagen den 27 augusti klockan 14.00.

Fler anledningar

Men det finns fler anledningar till Predators intresse att arrangera finalen.

– Vi arrangerar även en damturnering i Easy Football samma helg, berättar Tyson Guillen, sportchef i Kristianstad Predators.

Överskottet från helgen inklusive Division 1-finalen går oavkortat till Barncancerfonden.

– Vi hade en ung spelare i laget för några år sedan, medan vi spelade i Superserien, som drabbades av leukemi. Dessbättre slutade det lyckligt och han har numera ett bra jobb inom restaurangbranschen. Det finns fler unga människor runt omkring oss som har drabbats. Därför känns det bra att skänka överskottet från helgen till cancerforskning, säger Tyson Guillen.

Kristianstad Predators är i skrivande stund i delad ledning i Division 1 Södra.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.